Ga verder naar de inhoud

Samen werken aan de elektrotechniek van morgen.

Het BEC (Belgisch Elektrotechnisch Comité vzw) is een neutraal en onafhankelijk normalisatieplatform voor elektrotechniek en elektronica in België.
Help

Het BEC is op zoek naar een Technical Officer (m/v/x)

Als Technical Officer sta je in voor het beheer van een aantal Technische Commissies. Dit omvat het organiseren van commissievergaderingen (uitnodiging, verslagen, …), het voorbereiden van normatieve documenten, het opstellen in overleg met de technische commissie van de Belgische standpunten in het kader van de Belgische, Europese en internationale normalisatiewerkzaamheden, het antwoorden op technische en administratieve vragen, het schrijven van artikels voor de BEC-nieuwsbrief en het aantrekken van commissieleden.

Vacature

Komende vergaderingen van de technische comités binnen het BEC.

Als u vragen hebt, neem dan contact op met uw Technical Officer.

TC meeting def

Hoe en in welk Technisch Comité kan u als expert deelnemen?

Als u het opstellen van normen niet wilt overlaten aan andere partijen (waaronder uw concurrenten), dan kunt ook u actief deelnemen aan een studiecommissie en zo bijdragen tot de uiteindelijke norm. Normalisatie is een complex proces van consensusvorming. Het resultaat kunt u beïnvloeden door uw constructieve bijdrage, maar per definitie niet voorspellen.

Stel u daarom enkele pertinente vragen, zoals:

  • Welke expertise kan ik inbrengen in lijn met mijn bedrijfsstrategie in het betrokken onderwerp?
  • Wie zijn de andere ‘spelers’ voor dit onderwerp?
  • Hoe reëel is de invloed die ik namens mijn bedrijf kan uitoefenen en waar kan ik specifiek toegevoegde waarde creëren?
  • Wat is mijn precieze investering qua tijd en geld?
  • Wat hoop ik precies te bereiken binnen deze norm?
Member1

We zijn actief binnen tientallen domeinen

Het BEC verbindt onderzoekers met experten uit de industrie in technische comités. Samen creëren zij een richtinggevend kader voor innovatie in de elektrotechniek.

Electropedia: 's werelds online elektrotechnische woordenschat

Electropedia (ook bekend als de "IEV Online") wordt geproduceerd door het IEC, 's werelds toonaangevende organisatie die internationale normen voorbereidt en publiceert voor alle elektrische, elektronische en aanverwante technologieën - gezamenlijk bekend als "elektrotechnologie". Electropedia bevat alle termen en definities van de “International Electrotechnical Vocabulary” of IEV.

Electropedia

INCERT een kwaliteitslabel beheerd door het BEC

Sinds 2002 is INCERT hét kwaliteitslabel bij uitstek inzake bescherming van gebouwen en tegen diefstal van voertuigen.

INCERT, beheerd door het BEC, is een kwaliteitsmerk op vrijwillige basis dat de verschillende actoren bijeenbrengt en door deze actoren ondersteund wordt. Deze actoren zijn de verzekeraars, gespecialiseerde studiebureaus, beroepsverenigingen van fabrikanten, verdelers en installateurs evenals de certificatie-instellingen.

Het BEC, als sectorale operator voor de commissie 79 “Alarmsystemen”, heeft dit ondergebracht onder de commissie 79.

home protection

Overzicht zuiver Belgische normen

Het merendeel van de elektrotechnische normen worden Europees en internationaal geschreven, maar er zijn toch nog enkele Belgische normen die nog in gebruik zijn.