Ga verder naar de inhoud

Over het BEC

Het BEC (Belgisch Elektrotechnisch Comité vzw) is een neutraal en onafhankelijk normalisatieplatform voor elektrotechniek en elektronica in België.

Alle activiteiten en diensten van het BEC verlopen conform de nationale, Europese en internationale normalisatieprocedures en in samenspraak met de betrokken nationale, Europese en internationale normalisatieorganisaties.

De normalisatie in België wordt gedekt door de Wet van 3 april 2003 en recent aangepast in de Wet van 28 februari 2013 verwijzend naar het Wetboek van economisch recht.

Het BEC heeft een missie

Het Belgisch Elektrotechnisch Comité heeft een duidelijke missie naar haar doelgroepen toe maar eveneens naar de buitenwerld toe.

Lees meer

Het BEC zorgt voor

Het BEC zorgt ervoor dat de stem van de Belgische belangen (bedrijven, overheid, organisaties, consumenten) gehoord wordt in België, Europa en wereldwijd.

Lees meer

Het BEC begeleidt

Onder begeleiding van het BEC groeit een norminitiatief (een vraag uit de markt) uit tot een gepubliceerde en breed toegepaste norm.

Lees meer

Het BEC adviseert

Met meer dan 100 jaar normexpertise is het BEC een waar kenniscentrum geworden, perfect geplaatst om geïnteresseerden en normgebruikers advies te verlenen.

Lees meer

Het BEC publiceert en het NBN verkoopt

De finaal goedgekeurde norm verschijnt op de NBN-website en kan door belanghebbenden aangekocht worden via hun webstore, van overal en 24/24 uur.

Lees meer

Het BEC in cijfers

1,47 Mio euro budget

605 geregistreerde normalisatie experts

248 geregistreerde bedrijven/organisaties

Lees meer

Het team achter het BEC

Ons team staat voor een groot engagement, initiatief name en motivatie in alle projecten. Vertrouwen, respect en professionalisme definiëren ons dagelijks werk met onze experts en klanten. Ieder van ons combineert hoge kwalificaties, openheid, teamspirit en de motivatie om op maat gemaakte oplossingen te vinden die beantwoorden aan jullie vragen en eisen.

Lees meer

Historiek

Met meer dan 100 jaar normexpertise is het BEC een waar kenniscentrum geworden. Hieronder enkele belangrijke data uit onze geschiedenis.

Lees meer

INCERT een kwaliteitslabel beheerd door het BEC

Sinds 2002 is INCERT hét kwaliteitslabel bij uitstek inzake bescherming van gebouwen en tegen diefstal van voertuigen.

Lees meer